de natuur als inspiratie 

Holistische visie.

Ik benader gezondheid en het verbeteren hiervan op een holistische manier. Welk gevoel krijg jij bij het woord holistisch? Toen ik dit woord voor het eerst hoorde dacht ik Holy Moly, wat een zweverig gedoe. De uitleg is echter gewoon down to earth. Het woord holistisch is afgeleid van het Griekse woord 'holos' wat 'heel' betekent. Als mens zijn wij onderdeel van de natuur. In de natuur heeft alles een functie en ook alles staat met elkaar in verbinding. Denk eens aan een honingbij, die met het bestuiven van bloemen en planten invloed uitoefent tot de top van de voedselketen. Die ene bij is dus heel belangrijk als onderdeel van het grotere geheel. En zo werkt dit ook met onze gezondheid. Ik bekijk signalen dus altijd als onderdeel van het grotere geheel, namelijk de prachtige combinatie van lichaam, geest, emotie en energie, also known as JIJ! Daarnaast is er ook altijd sprake van meerdere oorzaken, welke elkaar ook kunnen versterken. Samen brengen we alle signalen van jouw grotere geheel in kaart en gaan we op zoek naar de oorzaak van de oorzaak. Daarna leer ik je hoe je met kleine aanpassingen in je dagelijks leven deze oorzaken kunt wegnemen en je gezondheid weer de goede kant op kunt sturen, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. 

IMG_5011
IMG_6298

Natuur-lijk!

Ondanks het feit dat wij al heel lang over deze planeet rondstappen, zijn onze genen, de bouwstenen van ons lichaam, niet echt veel veranderd. Wat echter wel veranderd is, is de omgeving. Van grote verlaten vlaktes naar dichtbebouwde steden, en van vissend je eten vangen naar eten bestellen via een app. 'Vroeger' was de mens actief om een maaltijd te verkrijgen, tegenwoordig is de enige beweging die menig mens maakt om aan eten te komen vier keer swipen en drie stappen lopen naar de voordeur. En de rest van de dag zitten ze ook op hun gat, op kantoor, in de auto, op de bank. Onze genen snappen er geen bal van, zij verwachten namelijk iets totaal anders. Combineer dit met de behoeften die ons oerbrein heeft en het recept voor een scala aan klachten is gegarandeerd. Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking heeft overgewicht, en meer dan 10 miljoen mensen heeft een chronische aandoening. Ik ben van mening dat als wij ons lichaam, onze genen, weer gaan geven wat zij verwachten, er een groot deel van de klachten verdwijnt. Hiermee bedoel ik niet alleen op het gebied van voeding, maar ook beweging, ontspanning, en welke andere zaken je allemaal consumeert (van kunstlicht tot negatieve energie vanuit je omgeving). Door jouw genen weer te geven wat zij verwachten, versterk jij je grootste kapitaal, jouw lichaam en krijg je weer de veerkracht van een oermens! 

Mijn aanpak.

Wat kun je verwachten wanneer wij samen jouw veerkracht weer terug gaan vinden? Allereerst wil ik dat jij weet dat de antwoorden en de oplossingen allemaal in jouzelf zitten. Jij krijgt van mij dan ook de volledige verantwoordelijkheid over jouw eigen traject. Zoals ik het zie, lukt het jou dan ook om de rest van je leven veerkrachtig te blijven en hierdoor ben je altijd in staat om zelf de oplossingen te vinden! 

Jij benadert mij met een bepaalde hulpvraag, welke fysiek, mentaal of emotioneel kan zijn
Je krijgt van mij een uitgebreid intake formulier toegestuurd en dit vul je in voordat we de eerste afspraak inplannen
Tijdens het intake gesprek bespreken we alles wat je hebt ingevuld en zal ik je uitgebreid bevragen zodat we de hulpvraag specifieker maken en tot de kern van je uitdaging komen
Daarna hebben we iedere 3 weken een live gesprek (voor 12 weken, dus 4 gespekken)
Tussentijds ben ik altijd telefonisch bereikbaar (op werkdagen tussen 10 en 16) 

20180108-PIKU_
naamloos-06-februari-20190221-122

Jouw inzet.

Als jij met mij een traject ingaat dan ga ik je niet aan je handje meenemen. Ik verwacht jouw volledige inzet en commitment gedurende het traject en daarna. Jij bent namelijk verantwoordelijk voor jouw succes, niet ik. Je kunt mij inzetten als hulpmiddel en doordat ik jou de juiste vragen stel, kom jij met de juiste antwoorden. De oplossing voor al jouw uitdagingen, op het gebied van fysieke, mentale en emotionele gezondheid, zit in jou! Ook vraag ik je om altijd eerlijk en open te zijn tegen mij. Als ik je vraag wat je allemaal eet, benoem dan ook echt alles wat je eet in een dag of week. Ja, ook die eetlepel met pindakaas die je tussendoor even schaamteloos aflikt! Als jij eerlijk bent tegen mij, ben je ook eerlijk tegen jezelf en kunnen we samen het beste resultaat bereiken. Verder zal ik soms best wel eens scherp en provocerend uit de hoek komen, dit is allemaal om jou het inzicht te laten krijgen wat je zoekt. Als laatste wil ik nog melden dat ik niet werk met 'niet goed geld terug garantie' die je bij veel coaches ziet. Mijn kennis, ervaring en professionaliteit zijn feiten en deze gebruik jij om tot jouw einddoel te komen. En dat resultaat is 100% afhankelijk van jouw inzet. 

Contact

Piet Heinstraat 22 | 4461 GL Goes
KvK: 87300079
Email: info@claudiadenooijer.nl
Instagram: @claudiadenooijer.nl 


© Çlaudia de Nooijer 2016 - 2023


Alle rechten voorbehouden. De foto's en teksten op deze website zijn eigendom van Claudia de Nooijer en zijn beschermd door de Nederlandse auteurswet. Deze mogen niet worden verveelvoudigd, gekopieerd, gedownload of anderzijds worden gebruikt zonder uitdrukkelijke, schriftelijke toestemming van de maker.